کنفرانسهای حرفهای همیشه افرادی را جذب میکنند که میخواهند تحقیقاتشان را ارائه کنند، نه افرادی که میخواهند همراه باشند. بسیاری از پژوهشگران به جای سخنرانی، ترجیح میدهند تا پوستر ارائه دهند. ارائه پوسترهای بیشتر، بهتر از ارائههای کلامی است. ارائه پوستر روش بسیار خوبی برای شروع شرکت در یک همایش علمی است.
از استاد راهنما / مشاور خود راجع به همایشهای پژوهشی در سطح کارشناسی در منطقه خود پرسوجو کنید، سپس برای ارائه پوستر در آنجا تدارکات را فراهم آورید. علاوه بر آن کسب عضویت دانشجویی در انجمنهای علمی / حرفهای مربوط و حضور در کنفرانسها را مدنظر داشته باشید. استاد مشاور میتواند در تعیین سازمانهای حرفهای مرتبط با حوزههای موردعلاقهتان به شما کمک کند.
در طول ارائه پوستر چه اتفاقاتی روی می دهد؟
هرگاه پوسترتان برای ارائه در همایشی برگزیده شود شما از مکان و زمان نمایش در آن همایش و همچنین هرگونه اطلاعات در زمینه تهیه پوستر آگاه خواهید شد. پوسترها اغلب در تالارهای بزرگی که ظرفیت گنجاندن تمام پوستر را در یک زمان داشته باشند، ارائه میشوند. افراد علاقهمند چکیده پوستر و یا عنوان آن را در راهنمای همایش مشاهده خواهند کرد و تصمیم میگیرند تا از آن بازدید کنند. در زمان معین، پوستر را در محل تعیین شده آویزان کنید. و منتظر باشید تا افراد برای بحث درباره تحقیق شما به آن نزدیک شوند. تصمیم بگیرید تا در تمام مدت در کنار پوسترتان باشید. آماده پاسخگویی به سؤالات راجع به پژوهتان باشید. تفاسیر جدید درباره یافتههایتان را بشنوید، با سایر پژوهشگران با علاقههای مشترک، ملاقات کنید.
تهیه نسخههایی از یک جزوه مشروح در خصوص پوستر شما و همراه داشتن آنها، ایده خوبی است تا در صورت لزوم افراد علاقهمند بتوانند نسخهای از آن را به همراه ببرند.
منبع: روش تحقیق کاربردی (علمی) با رویکرد کارگاهی، جان اف، گالتنی (۱۳۹۶). ترجمه ابوالفضل بختیاری و مریم اکبر زاده، انتشارات آوای نور